netværk
Mælk og piskefløde leveres af Jim, som bor tæt på Dronningmølle, hvor vi bestiller friskmalket mælk (biodynamisk) inden 07.00, til afhentning inden 09.00. Altså dagsfriske råvarer.
Æg købes hos Finn og Connie, fisk og skaldyr hentes direkte op fra kutter bl.a. i Gilleleje.
Det samme gør sig gældende mht. krydderurter og grøntsager.
Derfor ”kan vi kun” lave mad af råvarer der er i sæson.
Desværre gør det sig ikke 100% gældende mht. kød, hvilket primært skyldes to faktorer:
- Ofte kan de ikke levere, grundet for små dyrehold
- Ofte lever kvaliteten ikke op til vores krav:
- Kødet modnes ikke længe nok
- Modningstemperaturen er ikke korrekt
Derfor bruger vi normalt andre kødleverandører, hvor kvaliteten stemmer overens med vores krav.
Økologi er, som nævnt, ikke nødvendigvis ensbetydende med velsmag – og det røde Ø-mærke er noget man tildeles efter Fødevaremyndighedernes dogmer og krav, ikke udfra større velsmag.
Mange af vores småproducenter, producerer deres råvarer med hjertet! Og mange af dem, ønsker ikke at være ”en del af systemet”!! Derfor er der en tydelig tendens til, IKKE at blive registrerede som ”økologer”…. Men lave deres produkter, ud fra et ønske om, at lave det de laver, på bedst mulig vis med bedst mulig smag / dyrevelfærd mm. som det eneste omdrejningspunkt. (Er helt sikker på, at vi kommer til at se mere og mere til den trend)!
Tothavens Gårdmejeri i Hundested er et godt eksempel på denne tankegang og tro os; her kan man smage forskel.
Arne fra Esrum med sine frilandsgrise er et andet eksempel. Det er bl.a. her vi henter vores råvarer, når det giver mening og når de kan levere. Eksempelvis økologiske asparges i januar fra Peru, giver ingen mening i vores optik.
Så bruger vi bare en frisk kålrabi i stedet for…….